• AdiosAbuela.png
  • OriolJunquerasGraciasGrande.png

+ Carta agraïment E.R.C.

H. Sr. Oriol Junqueras i Vies,

Volem agrair a ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA la iniciativa en el canvi normatiu de la Llei 2/1997 de serveis funeraris de Catalunya, per intentar abaixar els preus un 30%.

Jo mateix, José Luis Manzano, responsable de l'Associació Contra Abusos Funeraris, vaig tenir una mala experiència en la contractació dels serveis funeraris de la meva mare i de la meva germana. Em vaig adonar llavors que el meu cas no era únic sinó generalitzat a Catalunya. És per aixó que vaig decidir crear l’asociació. El nostre únic objectiu és que els ciutadans de Catalunya en tinguin la màxima informació i puguin sorgir més ofertes en el sector, la qual cosa afavorirà la redeuccuó dels costos dels serveis funeraris sense que això en perjudi la qualitat.

Les empreses funeràries no són ni pitjors ni millors que qualsevol altra empresa privada. La gran diferència és que s'han trobat sense cap competència, a causa de la deixadesa municipal i la normativa que afavoreix i blinda el seu gran negoci.

Els Ajuntaments s'han acostumat a mirar cap a un altre lloc. No se'n recorden que tenen la capacitat de canviar l'actual situació. Ja els va bé l'empresa en règim de MONOPOLI que opera al seu territori. Més aviat defensen els interessos d'aquestes grans empreses i no pas pels que tenen encomanats: els interessos dels ciutadans.
Podríem fer constar el nostre treball, des de fa 4 anys, contra els abusos en el sector funerari, els milers de correus electrònics, trucades telefòniques dels usuaris, les iniciatives presentades en els Ajuntaments, els milers de visites a les nostres webs en què el ciutadà ha trobat informació... Però això no toca ara. L'únic objectiu d'aquesta carta avui és agrair la iniciativa d'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA a mirar pels interessos dels ciutadans.

ñGRÀCIES per mirar pels interessos i protegir els ciutadans, en un moment tan difícils com és la pèrdua d'un ésser estimat.

ñGRÀCIES pel canvi normatiu que estan liderant vostès. Per al tema de la mort encara no hi ha solució, però per a evitar els abusos d'un sector en règim de monopoli i sense competència sí.

ñEl nostre únic agraïment a ERC es fa palès explicant als ciutadans que són vostès els únics que s'estan preocupant per canviar l'actual situació. En les nostres intervencions als mitjans així ho expressem.

ñDesprés de moltes reunions i contactes amb Ajuntaments durant 4 anys, estàvem gairebé segurs que la iniciativa havia de venir d'ERC.

ñLes grans empreses del sector estan molt nervioses, és el que ens està arribant. Saben que no poden manipular els dirigents o responsables d'aquesta iniciativa i nosaltres estem molt tranquils perquè l'encapçalen vostès. Serà històric i els ciutadans en seran els beneficiats.

ñFelicitem l'Autoritat Catalana de la Competència, per la seva tasca imprescindible en les seves iniciatives per tal de millorar el sector funerari i per les seves recomanacions que han estat escoltades.

Restem a la seva disposició i el felicitem per la seva gran tasca. Si hi ha alguna possibilitat ens agradaria saludar-lo personalment.

Atentament,

José Luis Manzano

President de l'Asociación Contra Abusos Funeraris 

+ 2

Su texto...

+ 3

Su texto...

+ 4

Su texto...

+ 5

Su texto...

+ 6

Su texto...

+ 7

Su texto...

Estamos en lucha contra los responsables municipales liderados por ICV los verdes, que parece que están trabajando para la empresa funeraria en Monopolio, se les han olvidado sus tiempos de lucha por los derechos de los ciudadanos, les invitamos mirar los informes publicados y presentados en el Registro General del Ayuntamiento.

Pendiente publicar nuestro informe sobre la nueva propuesta.

 

Ir a la nueva propuesta de ordenanza 05/07/2017

Ir a nuestro Informe de la nueva ordenanza. Siguen trabajando para el monopolio funerario.

Ir a nuestras propuestas para la nueva ordenanza. Son 14 puntos.

Ir al Informe de la Ordenanza en vigor.

Ir al Estudio de sobrecoste. Una barbaridad, más de 2.500 euros.

Ir a la moción S. Funerarios. 

 

En este artículo algunos comparadores de servicios funerarios y la gran diferencia con la web www.informacionfuneraria.com (solo Catalunya) esta en fase de construcción, da una completa información de las funerarias que dan servicio en las ciudades de Catalunya, con todas las posibilidades existentes, con información de los precios de los cementerios, consejos útiles para realizar la contratación de un servicio funerario y otros artículos importantes para traslados internaciones. 

 

Ir a informacion funeraria (Catalunya)

Ir a Cofune

Ir a Efuneraria

Ir a Funeraria de Guardía.

EN CONSTRUCCIÓN

Relación de sentencias Judiciales y de los Tribunales de la Competencia en el sector funerario. La culpa es la falta de una Ley a nivel nacional en el sector funerario, fue la liberalización salvaje de un servicio esencial de interés general y obligatorio para los ciudadanos, totalmente desprotegidos.

  • Multa de 141.884 euros a Memora y la obligación de compartir las salas de velatorios a cualquier otra empresa que lo solicite.

Ir a la Sentencia C.N.C. Tanatorio Coslado (F.Memora)

  • Sentenica del Tribunal Supremo que ratifica la sentencia de la Comisión Nacional de la Competencia

Ir a la Sentencia Tanatorio Coslada (F.Memora) 

  • Sentencia de la Autoritat Catalana de la Competenica y multa de 100.000 euros a la funeraria Memora y le obliga a compartir el velatorio a cualquier otro operador que lo solicite.

Ir a la Sentencia Tanatorio Artés (F. Memora)

  • OriolJunquerasGracias.png
  • SentenciaAltimaHospi.png
5.png9.png2.png4.png1.png